134
Υλικά
- χοιρινή τηγανιά 1.5 κιλ
- αρνί 1.5 κιλ
- κάρυ 2 κσ
- κύμινο 2 κγ
- σκόρδο 1 κσ
- μπούκοβο 1 κγ
- garam masala 1 κγ
- masala 1 κφτ κγ
- λάϊμ 1 τμχ
- λεμόνι 1 τμχ
- ντομάτα 5 τμχ
- ντοματάκια 1 κουτί
- γάλα καρύδας 200 ml
- κάρυ 1 κσ
- μήλα 2 τμχ
- σταφίδες 1 χούφτ
- καλαμπόκι 1 φλ
Κάρυ, κύμινο, Garam Masala, μπούκοβο, Tikka Masala και σκορδάκι, δίνουν τα αρώματά τους και την πικάντικη γεύση τους, σ’ αυτήν την υπέροχη τηγανιά που μοσχοβολάει Ανατολή!Δεν είναι μια «λευκή» τηγανιά, αλλά μια τηγανιά που μαγειρεύεται σε κόκκινη σάλτσα, είτε με φρέσκιες ντοματούλες είτε με κονσέρβας.Κανονικά η τηγανιά αυτή γίνεται με αρνάκι, κομμένο σε μικρές μπουκίτσες, αλλά εγώ συνήθως την φτιάχνω με κυβάκια χοιρινού γιατί αρέσει περισσότερο στους δικούς μου.Πάμε να μαγειρέψουμε!
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com