51
Υλικά
- γάλα φρέσκο 300 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- αλάτι 0.33 κγ
- ζάχαρη 2 κσ
- κανέλα 0.5 κγ
- γαρύφαλλο 0.25 κγ
- βούτυρο αγελάδος 2 κσ
- πουρές κολοκύθας 200 γρ
- αυγά 1 τμχ
- κονιάκ 2 κσ
Η χρυσή κολοκύθα ή γλυκοκολοκύθα έχει φυλακίσει τον ήλιο του καλοκαιριού που έχει γλυκάνει τη σάρκα της και της έχει χαρίσει ξεχωριστό άρωμα! Τέτοια εποχή, πριν χρόνια, όταν έμενα εκτός Ελλάδος, μία φίλη από το άλλο ημισφαίριο μου είχε προσφέρει αρωματικές και πολύ χορταστικές τηγανίτες με πουρέ κολοκύθας. Τις βρήκα πολύ καλές σε γεύση, αν και είχε χρησιμοποιήσει πουρέ από κονσέρβα. Στο σπίτι μου τις δοκίμασα με φρέσκια κολοκύθα και έγιναν εξαιρετικές σε υφή και αρώματα.
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com