74
Υλικά
- αλεύρι ολικής άλεσης 340 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 340 γρ
- μαγειρική σόδα 2 κγ
- αλάτι 1 κγ
- βούτυρο αγελάδος 45 γρ
- γάλα 580 ml
- ξινόγαλα 580 ml
- λεμόνι 1.5 κσ
Πρόκειται για το Ιρλανδέζικο ψωμί σόδας, ένα βουτυράτο ψωμί ολικής που γίνεται μέσα σε μισή ώρα και είναι τέλειο για πρωινό. Ταιριάζει πολύ τόσο με βούτυρο και μέλι ή μαρμελάδα, όσο και με ένα πικάντικο τυρί και ζαμπόν. Δεν θα το έφτιαχνα ως συνοδευτικό για ελληνικά λαδερά, αλλά αυτό είναι θέμα προσωπικής επιλογής. Το ψωμί αυτό τρώγεται καλά την ίδια μέρα, ίσως ελαφρώς ζεστό, με το που έχει βγει δηλαδή. Την επόμενη μέρα θέλει λίγο “ζωντάνεμα” στην ψηστιέρα/τοστιέρα, αλλά γενικά παραμένει νόστιμο για 2-3 ημέρες...
Διάβασε τη συνταγή στο foodjunkie.eu