91
Υλικά
- αλεύρι σκληρό 500 γρ
- αλεύρι μαλακό 500 γρ
- μαγειρικό λίπος 100 γρ
- βούτυρο 100 γρ
- γάλα φρέσκο 100 γρ
- μαγιά νωπή 60 γρ
- λεμόνι 1 τμχ
- αλάτι 0.5 κγ
- ζάχαρη 2 κσ
- μαχλέπι 1 κγ
- νερό 2 φλ
- κρόκοι 1 τμχ
- κόκκινα αυγά 2 τμχ
Ένα πάρα πολύ νόστιμο και μοσχομυριστό Λαμπρόψωμο, που τρώγεται μετά μανίας.
Μπορούμε να το φτιάξουμε όπως εδώ ή να το κάνουμε μεγαλύτερο και να βάλουμε στο κέντρο έναν Σταυρό.
Εναλλακτικά μπορούμε να το πλέξουμε με τρία κορδόνια και να γίνει σαν τσουρέκι. Δοκιμάστε το, οπωσδήποτε!
Μπορούμε να το φτιάξουμε όπως εδώ ή να το κάνουμε μεγαλύτερο και να βάλουμε στο κέντρο έναν Σταυρό.
Εναλλακτικά μπορούμε να το πλέξουμε με τρία κορδόνια και να γίνει σαν τσουρέκι. Δοκιμάστε το, οπωσδήποτε!
Διάβασε τη συνταγή στο faghta-giagias.blogspot.com