126
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
500 γρ. λεπτό φύλλο κρούστας για μπακλαβά (18 φύλλα περίπου)
250 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
400 γρ. καρύδια
2 κ. γλ. κανέλα
1 κ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 βανίλια
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
600 γρ. ζάχαρη
350 ml νερό
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα λεμονιού
3 κ. σούπας μέλι
3 κ. σούπας φρέσκος χυμός λεμονιού
Υλικά
- φύλλο κρούστας 500 γρ
- φρέσκο βούτυρο 250 γρ
- καρύδια 400 γρ
- κανέλα 2 κγ
- γαρύφαλλο 1 κγ
- βανίλια 1 τμχ
- ζάχαρη 600 γρ
- νερό 330 ml
- κανέλα 1 ξύλο/α
- λεμόνι 1 τμχ
- μέλι 3 κσ
- χυμός λεμονιού 3 κσ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
500 γρ. λεπτό φύλλο κρούστας για μπακλαβά (18 φύλλα περίπου)
250 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
400 γρ. καρύδια
2 κ. γλ. κανέλα
1 κ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 βανίλια
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
600 γρ. ζάχαρη
350 ml νερό
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα λεμονιού
3 κ. σούπας μέλι
3 κ. σούπας φρέσκος χυμός λεμονιού
Διάβασε τη συνταγή στο www.e-sofia.gr