125
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 1 κιλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- λευκό κρασί 1 ποτ
- χυμός ντομάτας 1 τμχ
- ντοματοπελτές 1 κσ
- μπαχάρι 6 κόκκοι
- βούτυρο αγελάδος 125 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ
- γάλα φρέσκο 2 λτ
- αυγά 1 τμχ
- μακαρόνια για παστίτσιο 500 γρ
- γάλα εβαπορέ 200 ml
- κεφαλοτύρι 250 γρ
- ρεγκάτο 250 γρ
- γραβιέρα 250 γρ
Μπήκα λοιπόν κι εγώ στο κλαμπ παστίτσιο και μαζί σας θα μοιραστώ τη συνταγή. Που μοιάζει με όσες έχετε δει, αλλά δεν είναι η ίδια. Ρυθμίστε τη στα μέτρα σας παρακαλώ, η γεύση είναι προσωπικό ζήτημα, αλλά η τεχνική όχι. Μπορείτε να το φτιάξετε τμηματικά αν θέλετε, αλλά στην πραγματικότητα από την αρχή μέχρι το τέλος του παίρνει 1,5 ώρα και την μία ώρα ψήνεται!
Διάβασε τη συνταγή στο foodjunkie.eu