109
Υλικά
- κρέας 600 γρ
- βούτυρο 1 κγ
- σκόρδο 3 σκελ
- μαϊντανός 0.5 ματσ.
- λευκό ξύδι 50 ml
- καφέ ξύδι 25 ml
- λευκό κρασί 150 ml
- ζωμός κρέατος 1 φλ
ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΟΦΡΙΤΟ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣΤο σοφρίτο είναι ένα από τα πιό χαρακτηριστικά πιάτα της πραδοσιακής κορφιάτικης κουζίνας. Η ονομασία του πιάτου, σαφώς παραπέμπει στην ιταλική κουζίνα. Soffritto στα ιταλικά, ονομάζεται η βάση γιά την παρασκευή πιάτων με σάλτσα κρέατος ή ψαριού. Αποτελείται από δύο συστατικά, το λίπος (ελαιόλαδο, βούτυρο ή λαρδί) και το λεγόμενο battuto, που είναι ένα μίγμα φρέσκων λαχανικών (συνήθως κρεμμύδι, καρότο, σέλερι), αρωματικών φυτών ή και μπαχαρικών.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com