14
Υλικά
- αυγά 5 τμχ
- ζάχαρη 180 γρ
- αλεύρι 130 γρ
- κορν φλάουρ 50 γρ
- κακάο 40 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- κρέμα γάλακτος 1 λτ
- ζάχαρη άχνη 80 γρ
- λικέρ 60 ml
- κουβερτούρα 150 γρ
Παραδοσιακή, πλέον, τούρτα της γερμανικής ζαχαροπλαστικής, έκανε την εμφάνιση της στις αρχές του 19ου αιώνα. δεν έμοιαζε βέβαια και πολύ με την σημερινή, ήταν μάλλον μία τάρτα με την κλασσική βάση από kirsch, σαντιγί και σοκολάτα. Η συνταγή για να φτιάξετε την τούρτα μπλάκ φόρεστ, δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη δυσκολία, αφού αποτελείται από ένα σοκολατένιο παντεσπάνι, κεράσια σε ελαφρύ σιρόπι, σαντιγί και σοκολάτα.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com