56
Υλικά
- παντεσπάνι 450 γρ
- κρόκοι 50 γρ
- ζάχαρη 280 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 260 γρ
- κορν φλάουρ 50 γρ
- εκχύλισμα βανίλιας 2 κγ
- λεμόνι 1 τμχ
- σιρόπι 300 γρ
- ζάχαρη 100 γρ
- ρούμι 50 ml
- γάλα φρέσκο 600 γρ
- κρέμα γάλακτος 200 γρ
- κρόκοι 225 γρ
- ζάχαρη 225 γρ
- κορν φλάουρ 60 γρ
- βανίλια 1 τμχ
- λεμόνι 0.5 τμχ
- κρέμα γάλακτος 500 γρ
- ζάχαρη 50 γρ
- μασκαρπόνε 300 γρ
- φράουλες 200 γρ
- μπανάνες 2 τμχ
- ακτινίδια 3 τμχ
Η συνταγή μου είναι πρωτότυπη, με την έννοια ότι δεν έχει αναπαραχθεί από κάποια άλλη πηγή. Την δημιούργησα χρησιμοποιώντας βασικές συνταγές, κυρίως του Luca Montersino. Οι δόσεις βγάζουν μία μεγάλη τούρτα 25-30 μερίδων. Αλλάζοντας την διακόσμηση μπορείτε να φτιάξετε μία τούρτα ελαφριά και γευστική, ιδανική γιά ένα μεγάλο πάρτυ γενεθλίων!
Με τα ασπράδια των αυγών που περίσσεψαν από την κρέμα, έφτιαξα μαρεγκάκια (συνταγή γιά γαλλική μαρέγκα εδώ) τα οποία χρωμάτισα με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας!
Με τα ασπράδια των αυγών που περίσσεψαν από την κρέμα, έφτιαξα μαρεγκάκια (συνταγή γιά γαλλική μαρέγκα εδώ) τα οποία χρωμάτισα με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας!
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com