156
Υλικά
- ζάχαρη 225 γρ
- ρούμι 75 γρ
- ξύσμα πορτοκαλιού 2 γρ
- κανέλα 2 γρ
- βανίλια 0.5 τμχ
- αλεύρι σκληρό 250 γρ
- ζάχαρη 25 γρ
- μαγιά μπύρας 10 γρ
- βούτυρο 100 γρ
- αλάτι 5 γρ
- αυγά 250 γρ
- μαρμελάδα πορτοκάλι 3 κσ
- κρέμα γάλακτος 300 γρ
- ζάχαρη 1 κσ
Αγαπημένο γλυκό ο μπαμπάς, τον έχουμε ξαναδοκιμάσει στο laboratorio, στην κλασσική ναπολιτάνικη συνταγή (εδώ), αλλά και σε μία παραλλαγή με λιμοντσέλο. Η αρχική συνταγή είναι για "μανιταράκια μπαμπά", δηλαδή μικρούς ατομικούς μπαμπάδες, γεμισμένους με κρέμα ζαχαροπλαστικής και καλυμμένους με σοκολάτα, σε μία εκδοχή παιχνιδιάρικη και ιδιαίτερα ευπαρουσίαστη! Εγώ με τις ίδιες δόσεις υλικών έφτιαξα μία τούτα μπαμπά και παρέλειψα την γένιση με κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com