58
Υλικά
- φαρίνα 470 γρ
- παντζάρια 150 γρ
- βούτυρο 170 γρ
- αυγά 3 τμχ
- μαύρη ζάχαρη 150 γρ
- καστανή ζάχαρη 280 γρ
- κακάο 4 κσ
- αριάνι 370 ml
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- ξύσμα πορτοκαλιού 1 κσ
- βανιλίνη 3 τμχ
- μηλόξιδο 1.5 κσ
- αλάτι 0.67 κγ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 6 κσ
- γάλα 2 φλ
- ζάχαρη άχνη 250 γρ
- βούτυρο 450 γρ
- βανιλίνη 2 τμχ
- τυρί κρέμα 220 γρ
- μαρμελάδα πορτοκάλι 200 γρ
Ένα κέικ, σοκολατένιο και αφράτο και μια βουτυρόκρεμα βανίλιας που περιέχει τυρί-κρέμα αλλά και μια κρέμα, τύπου ζαχαροπλαστικής (αν και όχι κανονική) δεν θα μπορούσε να μην γοητεύσει τους γευστικούς κάλυκες κάποιου που αγαπάει την σοκολάτα αλλά κι εκείνο τον παλιό, διαχρονικό και comfort συνδυασμό σοκοβανίλιας με μερικές πινελιές πορτοκαλιού!
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com