141
Υλικά
- ρεβίθια 250 γρ
- κρεμμύδια 0.5 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- μαϊντανός 1 κσ
- κόλιανδρο 2 κσ
- μαϊντανός 2 κσ
- πιπέρι καγιέν 0.25 κγ
- μπούκοβο 0.25 κγ
- κύμινο 0.5 κγ
- κόλιανδρο 0.5 κγ
- κάρδαμο 0.25 κγ
- μπέκιν πάουντερ 0.5 κγ
- αλάτι 1 κγ
- νερό 3 κσ
- φαρίνα 1.5 κσ
- λάδι 750 ml
- σουσάμι 1 κούπα/ες
- γιαούρτι 200 γρ
- ταχίνι 50 γρ
- σκόρδο 1 σκελ
- νερό 5 κσ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- χυμός λεμονιού 2 κσ
- αλάτι 0.5 κγ
Είναι πραγματικά το απόλυτο crunchy φαλάφελ για κάποιον που τρώει το ψωμένιο τελείωμα της πίτσας, τις γωνίες από την πίτα, την ξεροψημένη κόρα του ψωμιού. Είναι με λίγα λόγια ΤΡΑ-ΓΑ-ΝΑ! Η δε ευκολία τους… απερίγραπτη, αφού τα ρεβύθια χρειάζονται μόνο μούλιασμα, ούτε καν βράσιμο.
Διάβασε τη συνταγή στο laxtaristessyntages.blogspot.com