100
Υλικά
- αλεύρι 4 φλ
- μπέκιν πάουντερ 3 κγ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- αλάτι 0.25 κγ
- ζάχαρη 1 φλ
- σπορέλαιο 1 φλ
- χυμός πορτοκαλιού 0.5 φλ
- κανέλα 1 κγ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- σταφίδες 1 φλ
- καρύδια 0.5 φλ
- γιαούρτι 0.5 κεσεδάκι/α
- κρέμα γάλακτος 250 γρ
- ζαχαρούχο γάλα 0.5 κουτί
- πορτοκάλι 1 τμχ
- μαρμελάδα πορτοκάλι 4 κσ
Η σημερινή συνταγή δε περιγράφεται με λόγια, αλλά θα προσπαθήσω επειδή την έχω ήδη δοκιμάσει οπότε έχω το αβαντάζ!! Η βάση θυμίζει σε γεύση σταφιδόψωμο αλλά πιο τραγανό απ'έξω! Στο εσωτερικό του παραμένει αφράτο και ζουμερό....Από πάνω έρχεται να το δροσίσει αυτή η πεντανόστιμη και ελαφριά μους πορτοκάλι που ταιριάζει ιδανικά με τις σταφίδες και τη κανέλα της βάσης...
Διάβασε τη συνταγή στο voutyromelo.blogspot.com