224
Υλικά
- ηλιέλαιο 1 κσ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- τζίντζερ 1 τμχ
- σύκα 500 γρ
- μαύρη ζάχαρη 150 γρ
- λεμόνι 1 τμχ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- μπαχάρι 3 κόκκοι
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- σπόροι μουστάρδας 2 κγ
Στεναχωριέμαι λίγο που σας δίνω τώρα αυτή τη συνταγή, μιας και θα δυσκολευτείτε να βρείτε σύκα. Κρατήστε τη όμως για του χρόνου, γιατί είναι πραγματικά υπέροχη! Βέβαια τα τσάτνεϊ είναι λιγάκι αμφιλεγόμενη γεύση στην Ελλάδα μιας και πρόκειται για γλυκόξινες σάλτσες που δεν ταιριάζουν σε όλους τους ουρανίσκους. Εγώ τα αγαπάω πολύ και όποτε βρίσκω ευκαιρία φτιάχνω! Το συγκεκριμένο τσάτνεϊ σύκου είναι τέλειο με ψητό φιλέτο πάπιας...
Διάβασε τη συνταγή στο foodjunkie.eu