92
Υλικά
- γάλα 100 ml
- μαγιά 2 φακ
- αλεύρι 100 γρ
- ζάχαρη 2 κσ
- αυγά 3 τμχ
- χυμός πορτοκαλιού 100 ml
- βούτυρο 100 γρ
- ζάχαρη 300 γρ
- μαχλέπι 1 κγ
- κακουλέ 1 κγ
- μαστίχα Χίου 1 κγ
- πορτοκάλι 1 τμχ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ
- μερέντα 200 γρ
- κρόκοι 1 τμχ
Υλικά:
για 25 μεγάλα ρολάκια
για την μαγιά:
100 ml χλιαρό γάλα
2 φακελάκια νωπή μαγιά
100γρ αλεύρι
2 κ.σ. ζάχαρη
για την ζύμη του τσουρεκιού:
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
100 ml χλιαρό γάλα
100 ml χυμό πορτοκαλιού χλιαρό
100 γρ βούτυρο
300γρ ζάχαρη
1 κ.γ μαχλέπι
1 κ.γ. κακουλέ
1 κ.γ. μαστίχα Χίου σε σκόνη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
αλεύρι για τσουρέκια περίπου 1000 γρ
για την γέμιση :
200γρ μερέντα
για αλλειμα:
1 κρόκο αυγού
Διάβασε τη συνταγή στο tomyalostofagito.gr