80
Υλικά
- γάλα φρέσκο 4 κούπα/ες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κσ
- κορν φλάουρ 3 κσ
- κρόκοι 2 τμχ
- ζάχαρη 0.5 κούπα/ες
- βανίλια 1 τμχ
- μαστίχα Χίου 2 γρ
- βούτυρο 1 κσ
- ζάχαρη 1 κούπα/ες
- κανέλα 1 κγ
- κανέλα 1 πρέζα/ες
- λικέρ μαστίχα 2 κγ
- φρυγανιές 2 πκτ
- κρέμα γάλακτος 500 γρ
- φιστίκι Αιγίνης 100 γρ
Λατρεία για αρώματα!!!Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι μαζί με την βανίλια και τη μαστίχα να βράσει, μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε το μείγμα με τα αβγά. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη,το νερό και την κανέλα για πέντε λεπτά. Σε ένα κανονικό πυρέξ ή ταψάκι στρώνουμε τις μισές φρυγανιές και τις σιροπιάζουμε.Προσθέτουμε την κρέμα και βάζουμε το γλυκό για 10 λεπτά στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί καλά. Σερβίρουμε!!
Διάβασε τη συνταγή στο magyreuontas.blogspot.com