76
Υλικά
- προζύμι 50 γρ
- γάλα φρέσκο 60 γρ
- αλεύρι σκληρό 40 γρ
- αλεύρι σκληρό 300 γρ
- γάλα 180 γρ
- αλεύρι σκληρό 200 γρ
- ζάχαρη 120 γρ
- βούτυρο 80 γρ
- κρόκοι 2 τμχ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- καρύδια 80 γρ
- αμύγδαλα 80 γρ
- κουκουνάρι 30 γρ
- ξερά σύκα 30 γρ
- σουλτανίνα 60 γρ
- ζαχαρωμένες φλούδες 60 γρ
- αλεύρι σκληρό 60 γρ
- πορτοκάλι 1 τμχ
- κρόκοι 1 τμχ
- γάλα 3 κσ
Το τζέλτεν το είχαμε δοκιμάσει πριν 2 χρόνια, στην τιρολέζικη παραλλαγή του (συνταγή εδώ) και μας είχε αρέσει πολύ. Σήμερα θα δοκιμάσουμε την συνταγή του Trentino με φυσική μαγιά, δηλαδή με φυσικό προζύμι. Το ξέρω ότι το φυσικό προζύμι, δυστυχώς δεν είναι πολύ διαδεδομένο στην Ελλάδα, και το χειρότερο είναι πως και από αυτούς που το χρησιμοποιούν, πολύ λίγοι ξέρουν τα το χειρίζονται σωστά και να εκμεταλλεύονται τις ιδιότητες του.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com