365
Υλικά
- φαρίνα 370 γρ
- κακάο 70 γρ
- ζάχαρη 300 γρ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- αλάτι 0.5 κγ
- ξύδι 2 κσ
- ελαιόλαδο 80 γρ
- εκχύλισμα βανίλιας 2 κγ
Το κέικ αυτό χωρίς να έχει σοκολάτα έχει πολύ έντονη και πλούσια σοκολατένια γεύση. Επιπλέον η υφή του είναι σπογγώδης και έχει κρατήσει υγρασία, κάτι που μου αρέσει πολύ όταν το συναντώ. Είναι αφράτο όσο δεν φαντάζεται κανείς για vegan κέικ, πολύ αρωματικό, έχει άφθονη ψίχα και είναι νηστίσιμο, άρα βολεύει αυτή την περίοδο να του δώσει κανείς μια ευκαιρία! Η ευχάριστη έκπληξη ήταν ότι την δεύτερη μέρα ήταν ακόμα πιο μαλακό. Φρέσκο, σαν να ήταν της ώρας!
Διάβασε τη συνταγή στο laxtaristessyntages.blogspot.com