112
Υλικά
- ελαιόλαδο 0.67 κούπα/ες
- σιμιγδάλι χοντρό 2 κούπα/ες
- ζάχαρη 2 κούπα/ες
- κανέλα 1 ξύλο/α
- πορτοκάλια 1 τμχ
- λεμόνι 1 τμχ
Πάμε να φτιάξουμε ένα γρήγορο γλυκάκι με πραγματικά ελάχιστα υλικά.. Υλικά2/3 της κούπας ελαιόλαδο2 κούπες σιμιγδάλι χοντρόΤα υλικά μετρήθηκαν με τέτοια κούπα. Πρώτα σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη το νερό την κανέλα και τη φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού και τα αφήνουμε να βράσουν. Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.Καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, και ανακατεύουμε συνέχεια να μην το κάψουμε. Εγώ το καβουρντίζω για λίγη ώρα γιατί δεν θέλω να μαυρίσει πολύ και να γίνει βαρύς ο χαλβάς μου.Πολύ γρήγορα σε 3-4 λεπτά φουσκώνε
Διάβασε τη συνταγή στο cretatrapezomata.blogspot.com