129
Υλικά
- αμύγδαλα 0.5 κούπα/ες
- κορν φλάουρ 0.5 κούπα/ες
- ζάχαρη 1 κούπα/ες
- βούτυρο 4 κσ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- χυμός λεμονιού 1 κσ
Χαλβάς Φαρσάλων είναι η επίσημη ανά το πανελλήνιο η καθιερωμένη ονομασία του. Παρόλο που στα υλικά μοιάζει αρκετά με τον πιο κοινό αλευροχαλβά , ο τρόπος παρασκευής του του δίνει άλλη υφή και γεύση. Εγώ πάντως θα σας δώσω τη δική μας οικογενειακή εκδοχή του σαπουνέ χαλβά , και μάλιστα το ¼ της δόσης.
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr