115
Υλικά
- γαύρος 2 κιλ
- ελαιόλαδο 1 φλ
- κουκουνάρι 1 φλ
- ρύζι καρολίνα 2.5 φλ
- κρεμμύδια 3 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 2 τμχ
- καρότο 2 τμχ
- σταφίδες μαύρες 0.5 φλ
- άνηθος 0.5 μάτσο/α
- μαϊντανός 0.5 μάτσο/α
- δυόσμος 3 κλων
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- κανέλα 1 πρέζα/ες
Είναι ποντιακή συνταγή, χαμψία λέγονται οι γαύροι στα ποντιακά, εξ ου και το χαμψοπίλαφο. Πιο πολύ μανούρα έχει το φιλετάρισμα και το στήσιμο του γαύρου στο ταψί, κατά τα άλλα είναι της ευκολίας, για τη νοστιμιά του δεν το συζητώ! Η λογική του στησίματος είναι να ξεκινήσουμε από το κέντρο του ταψιού μας με την ουρά του φιλέτου να κοιτάζει πάντα προς το κέντρο και να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του ταψιού έτσι.
Διάβασε τη συνταγή στο epipantosepistitou-efik.blogspot.com