64
Υλικά
- φασόλια γίγαντες 0.5 κιλ
- μαγειρική σόδα 1 κσ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- πιπεριές πράσινες 1 τμχ
- πιπεριές κόκκινες 1 τμχ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 2 τμχ
- καρότο 1 τμχ
- σέλινο 3 κλων
- μαϊντανός 6 κλων
- ντομάτα 250 γρ
- ντοματοπολτός 250 γρ
- τοματοπελτές 1 κσ
- αλάτι 0.5 κγ
- πιπέρι 0.5 κγ
- τζίντζερ 0.5 κγ
Βάζουμε τους γίγαντες από το βράδυ σε νερό με μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα. Την επόμενη μέρα τους ξεπλένουμε και τους βράζουμε με μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν τόσο ώστε να τρώγονται. Σε ένα ταψί βάζουμε τις πιπεριές κομμένες σε καρέ, τα κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το καρότο τριμμένο, μαζί με το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Διάβασε τη συνταγή στο lookcooliageumata.blogspot.com