117
Υλικά
- πατάτες 2 τμχ
- ελιές 10 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- μανταρίνια 3 τμχ
- κίτρινο τυρί 100 γρ
- καρύδια 100 γρ
- μέλι 1 κσ
- χυμός μανταρινιού 2 κσ
- ξύδι βαλσαμικό 2 κσ
- ελαιόλαδο 3 κσ
Μια σαλάτα που ξεχωρίζει από τις συνηθισμένες...Η ιδέα της έχει καταγωγή από Πελοπόνησσο, που λόγω της μεγάλης της παραγωγής σε εσπεριδοειδή πολλές φορές παλιά σε σαλάτες η ντομάτα αντικαθίσταται με πορτοκάλι. Εγώ σήμερα σας προτείνω τη δική μου εκδοχή με μανταρίνι. Το κίτρινο τυρί που διάλεξα λιώνει και κολλάει πάνω στη ζεστή πατάτα και γίνεται τέλειο ενώ το καρύδι δίνει την απαραίτητη τραγανή υφή που της χρειάζεται.
Διάβασε τη συνταγή στο voutyromelo.blogspot.com