13
Υλικά
- χοιρινά παϊδάκια 900 γρ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- κρασί 250 ml
- μουστάρδα 1.5 κγ
- ρίγανη 0.67 κγ
- σάλτσα μπάρμπεκιου 3 κσ
- χυμός ντομάτας 200 ml
- κρασί 1 σφην
- σάλτσα μπάρμπεκιου 2 κσ
- μαύρη ζάχαρη 2 κσ
- ζωμός 5 κσ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σάλτσα σόγιας 2 κσ
'Αλλες γιορτές
ΑΛΜΥΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κρεατικά
Εξαιρετική πρόταση για την Τσικνοπέμπτη που είναι την άλλη εβδομάδα και όχι μόνον. Ένας μελωμένος σιδηρόδρομος από χοιρινά παϊδάκια ή αλλιως "κορτεζίνες". Το κρέας τους δεν είναι στεγνό ούτε σκληρό ή μάλλον για να είμαι πιο σαφής, αν ψηθούν σωστά, είναι ένα κρέας ιδιαίτερα τρυφερό που, επιπλέον, είναι από τα ταπεινά και φθηνά κομμάτια χοιρινού κρέατος που θεωρώ ότι αξίζει να βάλουμε στο τραπέζι μας, το χειμώνα ψημένο στο φούρνο και το καλοκαίρι στα κάρβουνα. H αλήθεια είναι ότι καθώς τα έψηνα φοβόμουν λίγο για το αποτέλεσμα αλλά τελικά … άδικα! Τα παϊδάκια σε 2 ώρες (περίπου) έγιναν λουκούμι. Μερίδες: 3-4 άτομα
ΑΛΜΥΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κρεατικά
Εξαιρετική πρόταση για την Τσικνοπέμπτη που είναι την άλλη εβδομάδα και όχι μόνον. Ένας μελωμένος σιδηρόδρομος από χοιρινά παϊδάκια ή αλλιως "κορτεζίνες". Το κρέας τους δεν είναι στεγνό ούτε σκληρό ή μάλλον για να είμαι πιο σαφής, αν ψηθούν σωστά, είναι ένα κρέας ιδιαίτερα τρυφερό που, επιπλέον, είναι από τα ταπεινά και φθηνά κομμάτια χοιρινού κρέατος που θεωρώ ότι αξίζει να βάλουμε στο τραπέζι μας, το χειμώνα ψημένο στο φούρνο και το καλοκαίρι στα κάρβουνα. H αλήθεια είναι ότι καθώς τα έψηνα φοβόμουν λίγο για το αποτέλεσμα αλλά τελικά … άδικα! Τα παϊδάκια σε 2 ώρες (περίπου) έγιναν λουκούμι. Μερίδες: 3-4 άτομα
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com