407
Υλικά
- χοιρινό 1.5 κιλ
- σκόρδο 4 σκελ
- πιπεριές κέρατο 2 τμχ
- πιπεριές πράσινες 1 τμχ
- ελαιόλαδο 0.5 ποτ κρασ
- λευκό κρασί 1 ποτ κρασ
- τσίπουρο 0.5 ποτ κρασ
- λεμόνι 1 τμχ
Τα παλιότερα χρόνια, αυτός ο μεζές ήταν συνυφασμένος με τα Χριστούγεννα, (με το έθιμο της γουρνοχαράς), και ανάλογα με το αν τον μαγείρευαν με αλκοόλ ή όχι, τον έλεγαν μπεκρή μεζέ ή τηγανιά.
Ανάλογα την περιοχή, έβαζαν και ντομάτα, κρεμμύδια ή πράσα, ή ακόμη και τυριά.
Ανάλογα την περιοχή, έβαζαν και ντομάτα, κρεμμύδια ή πράσα, ή ακόμη και τυριά.
Διάβασε τη συνταγή στο faghta-giagias.blogspot.com