157
Υλικά
- χοιρινό φιλέτο 1.2 κιλ
- πορτοκάλι 1 τμχ
- λεμόνι 1 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- δεντρολίβανο 5 κλων
- φασκόμηλο 5 κλων
- θυμάρι 5 κλων
- αλάτι -
- μαύρο πιπέρι -
- ελαιόλαδο 6 κσ
- πετιμέζι 6 κσ
- μουστάρδα 2 κσ
- ζωμός κοτόπουλο 200 ml
- ξύδι βαλσαμικό 0.5 κσ
- βούτυρο 1.5 κσ
Το πετιμέζι μου αρέσει πολύ και το χρησιμοποιώ συχνά σε ντρέσινγκ για σαλάτες, για να εμπλουτίσω τη γεύση σαλτσών, με κρέατα και πουλερικά, με αβγά, με τυριά και φυσικά σε κέικ και μουστοκούλουρα. Έχει τόσο μοναδική γεύση και μου θυμίζει πατρίδα οπότε δεν μπορούσα παρά να το χρησιμοποιήσω σε αυτό το ψητό χοιρινό που έφτιαξα πριν λίγες μέρες.
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com