64
Υλικά
- χοιρινό 1.5 κιλ
- άγρια χόρτα 1 κιλ
- σέλινο 2 μάτσο/α
- κρεμμύδια 2 τμχ
- ελαιόλαδο 250 ml
- ντοματάκια 400 γρ
- ντοματοπελτές 1 κσ
- αυγά 2 τμχ
- χυμός λεμονιού 0.5 φλ
- κορν φλάουρ 3 κγ
Μπορεί να είναι ένα κλασικό χειμωνιάτικο φαγητό αλλά σίγουρα είναι και ταυτισμένο με την παράδοση των φαγητών της Πρωτοχρονιάς για εμάς εδώ στην Κορινθία. Δεν ξέρω αν συνηθίζεται σε άλλα μέρη της Ελλάδας, αλλά το χοιρινό με τα άγρια χόρτα αυγολέμονο, είναι συνυφασμένο με την Πρωτοχρονιά για μένα και για τα μέρη μου. Μα δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από αυτό το κατσαρό, πικρό, μικροσκοπικό ραδίκι σε συνδυασμό με το λεμονάτο κρέας. Θα έλεγα πως είναι από τα μπελαλίδικα φαγητά που ναι μεν δύσκολα φτιάχνονται, πλην όμως εύκολα τρώγονται, κι αυτό από μιαν άποψη είναι κρίμα.
Διάβασε τη συνταγή στο laxtaristessyntages.blogspot.com