137
Υλικά
- χοιρινό 1 κιλ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 5 τμχ
- ελαιόλαδο 80 ml
- σέλινο 4 κλων
- χόρτα 2 κιλ
- αυγά 2 τμχ
- λεμόνι 2 τμχ
- αλεύρι μαλακό 1 κσ
Οι κάτοικοι των Κυκλάδων τα μαγειρεύουν με χοιρινό, συνήθως κάνοντας και αυγολέμονο. Οι προβάτσες μαζεύονται συνήθως σε κτήματα ακαλλιέργητα ή στο βουνό. Από αναζήτηση δική μου βρίσκω ότι εκτός από χοιρινό μπορούν να συνοδεύσουν και μπακαλιάρο. Κάποιοι ζεματίζουν τις προβάτσες και τις προσθέτουν μετά στο κρέας. Άλλοι πάλι τις προσθέτουν από την αρχή, αλλά έτσι θεωρώ ότι με το χρόνο που απαιτείται για το κρέας τα χόρτα θα βράσουν υπερβολικά.
Διάβασε τη συνταγή στο www.asproylas.gr