Υλικά
- χοιρινό 1.8 κιλ
- μπύρα 500 ml
- πορτοκάλι 1 τμχ
- λεμόνι 1 τμχ
- σκόρδο 3 σκελ
- καυτερές πιπεριές 1 τμχ
- δεντρολίβανο 1 κλων
- μουστάρδα 2 κσ
- ρίγανη 3 κσ
- πατάτες 2 κιλ
Πρόκειται για ένα κύριο πιάτο γεμάτο γεύση. Με βαυαρέζικη καταγωγή και τα αστέρια της παράστασης να είναι δύο από τα αγαπημένα συστατικά της Γερμανίας: το χοιρινό και η υπέροχη μπύρα!Τα υλικά γι΄αυτό το νόστιμο ψητό είναι λίγα: χοιρινό, ελαιόλαδο, δεντρολίβανο, σκόρδο, καρυκεύματα και -το μαγικό στοιχείο- μπύρα.Το κρέας μαρινάρεται σε ένα μπουκάλι μπύρας, χυμό πορτοκαλιού, λεμονιού & σε καρυκεύματα, στη συνέχεια τοποθετείται στο ζεστό φούρνο, σκεπασμένο σαν σε γάστρα, για ~2 ώρες να μαγειρευτούν και το ροδοκοκκινίσουν το ψητό και το συνοδευτικό του οι πατάτες.
Διάβασε τη συνταγή στο www.kitchenstori.es