100
Υλικά
- ελαιόλαδο 1 κούπα/ες
- γιαούρτι 1 κεσεδάκι/α
- αυγά 1 τμχ
- χυμός πορτοκαλιού 0.5 κούπα/ες
- αλάτι -
- μπέκιν πάουντερ 3 κγ
- αλεύρι 5 κούπα/ες
- ξινομυζήθρα 2 κούπα/ες
- χόρτα 3 κούπα/ες
- πιπέρι -
- γάλα 3 κσ
- σουσάμι 3 κσ
Νόστιμες και ευπαρουσίαστες μικρές χορτόπιτες φούρνου!Δεν είχαν βέβαια την ποικιλία των χειμωνιάτικων αλλά και πάλι ο συνδυασμός ήταν καλός: σπανάκι, αγριοσέλινο, γούλα (σέσκουλα) , 2-3 πρασάκια και λίγα κλαδιά μάραθα. Τα μάραθα βέβαια ήταν καλλιεργημένα μιας και το Μάη τα άγρια γίνονται τραχιά και δεν τα μαζεύουμε.
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com