84
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ
- αλάτι 1.5 κγ
- ζάχαρη 1 κγ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- μηλόξιδο 2 κσ
- σπανάκι 300 γρ
- σέσκουλα 150 γρ
- παντζαρόφυλλα 120 γρ
- πράσα 1 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 5 τμχ
- άνηθος 4 κσ
- τραχανάς ξινός 4 κσ
- ζάχαρη 1 κσ
- ελαιόλαδο 120 ml
Το φύλλο τραγανό, τα χόρτα θεϊκά και η γεύση... η απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στην αλμύρα και στην γλύκα! Μέχρι τώρα, η χορτόπιτα της καρδιάς μας είχε χόρτα ζεματισμένα και σοταρισμένα μα αυτή τη φορά... η παράδοση που θέλει τα χόρτα ωμά και ελαφρώς μαραμένα από το τρίψιμο με αλάτι νίκησε κατά κράτος τις όποιες λίγο πιο σύγχρονες πινελιές.
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com