223
Υλικά
- ξερά δαμάσκηνα 15 τμχ
- ξερά σύκα 10 τμχ
- ξερά βερίκοκα 10 τμχ
- σταφίδες 2 κσ
- σταφίδες μαύρες 1 κσ
- cranberries 2 κσ
- μύρτιλα 1 κσ
- πορτοκάλι 1 τμχ
- χουρμάδες 6 τμχ
- κρασί 2 φλιτζανάκι
- καστανή ζάχαρη 1 φλ
- μέλι 2 κσ
- αστεροειδής γλυκάνισος 1 τμχ
- κανέλα 0.5 ξύλο/α
- γαρύφαλλο 2 κγ
- μοσχοκάρυδο -
Το χοσάφι (κάποιοι το λένε και χουσάφι) είναι γνωστό σε όσους έχουν εμπειρία απο την πολίτικη κουζίνα. Σήμερα θα σας παρουσιάσω την πιο πλούσια εκδοχή του, με μια ποικιλία απο αποξηραμένα φρούτα, κάποια απο τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται βέβαια στην παραδοσιακή συνταγή, μπαχαρικά, γλυκό κρασί και πορτοκάλι, που πιστεύω οτι είναι και η πιο γευστική και αρωματική.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com