66
Υλικά
- αλεύρι σκληρό 1100 γρ
- αλεύρι μαλακό 400 γρ
- προζύμι 400 γρ
- μαγιά νωπή 20 γρ
- ζάχαρη 2 κγ
- γλυκάνισο 1.5 κσ
- μαχλέπι 0.5 κγ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- αλάτι 1.5 κσ
- σουσάμι -
- βούτυρο -
- ελαιόλαδο -
Χριστόψωμο, Σταυρόψωμο ή Κουλούρα του Χριστού, λέγεται το ψωμί, καρβέλι ή κουλούρα, που οι ελληνίδες νοικοκυρές, παρασκευάζουν συνήθως, την παραμονή των Χριστουγέννων. Το ζύμωμά του, θεωρείται θείο έργο και γι᾿ αυτό φτιάχνουν τη ζύμη, με ιδιαίτερη ευλάβεια και υπομονή....
Διάβασε τη συνταγή στο faghta-giagias.blogspot.com