Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ
- κάστανα 500 γρ
- λάδι -
- κρεμμύδια 0.5 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- κονιάκ 1 ποτ κρασ
- κόκκινο κρασί 1 ποτ κρασ
- σάλτσα 0.5 φλ
- βούτυρο αγελάδος 1 κσ
- αμύγδαλα 1 χούφτ
- κάσιους 1 χούφτ
- καρύδια 1 χούφτ
- κουκουνάρι 50 γρ
- ζωμός κοτόπουλο 1 κγ
- κανέλα 1 κγ
- πάπρικα 1 κγ
- γαρύφαλλο 3 τμχ
- μοσχοκάρυδο 0.25 κγ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- ξερά δαμάσκηνα 1 φλ
- ξερά βερίκοκα 1 φλ
- σταφίδες 1 χούφτ
- ξερά σύκα 8 τμχ
- ρύζι γλασέ 2 κσ
- φρυγανιά -
Αυτή η γέμιση αρέσει πολύ στα παιδιά μου. Κάθε χρόνο τη φτιάχνω και δε βαριούνται να την τρώνε ακόμη και δεύτερη και τρίτη μέρα, γιατί όπως μου λένε, είναι η πιο νόστιμη που έχουν φάει. Μπορεί να μπει σε γαλοπούλα ή σε κοτόπουλο για το Χριστουγεννιάτικο ή Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας.
Διάβασε τη συνταγή στο thisauroikouzinas-syntages.blogspot.com