142
Υλικά
- κουνουπίδι 800 γρ
- μαύρες ελιές 100 γρ
- πράσινες ελιές 100 γρ
- πιπεριές τουρσί 100 γρ
- αγγουράκι 50 γρ
- τουρσί 50 γρ
- κάππαρη 50 γρ
- αντζούγιες 6 τμχ
- ελαιόλαδο 30 γρ
- λευκό ξύδι 20 γρ
ΙΝΣΑΛΑΤΑ ΝΤΙ ΡΙΝΦΌΡΤΣΟ, Η ΚΑΤ' ΕΞΟΧΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ, ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΠΟΛΙΣτο τραπέζι της παραμονής Χριστουγγένων στη Νάπολι, υπάρχει ένα πιάτο που δεν λείπει ποτέ, και αυτό δεν είναι άλλο από μία σαλάτα κουνουπιδιού! Η σαλάτα αυτή με το περίεργο όνομα insalata di rinforzo (σαλάτα ενίσχυσης) ή bordiglione στην τοπική διάλεκτο, εμφανίζεται για πρώτη φορά γύρω στα 1800, στο σύγγραμα Insalata di rinforzo, perchè questo nome: storia e ricetta del piatto tipico napoletano„“Cucina teorico-pratica” του Ippolito Cavalcanti, με την ονομασία caponata semplice, γιά να μην συγχέεται με τη
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com