274
Υλικά
- χταπόδι 1200 γρ
- λάδι 0.33 φλ
- κρεμμύδια 0.5 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- κόκκινο κρασί 1 ποτ κρασ
- ντοματάκια 0.5 φλ
- σάλτσα 0.5 φλ
- κοφτό μακαρονάκι 500 γρ
Συνήθως αυτό το πιάτο δε λείπει από τις μέρες της σαρακοστής και των νηστειών. Απλό, παραδοσιακό και νόστιμο.Υλικά: 1.200 γρ. χταποδάκι κατεψυγμένο 1/3 φλ. λάδι 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο 1 φύλλο δάφνης 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί 1/2 φλ. ντοματάκια ψιλοκομμένα 1/2 φλ. σάλτσα αλάτι, πιπέρι κανέλα 500 γρ. κοφτό μακαρονάκιΕκτέλεση: Κόβουμε τα πλοκάμια του χταποδιού χωριστά ένα ένα και πετάμε από το κεφάλι τα μάτια και το στόμα. Το αχνίζουμε σε μια κατσαρόλα άδεια. Το ίδιο το χταπόδι θα
Διάβασε τη συνταγή στο thisauroikouzinas-syntages.blogspot.com