103
Υλικά
- χταπόδι 1.3 γρ
- μαύρο πιπέρι 1 κγ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 4 σκελ
- ντοματοπελτές 1 κσ
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- λεμόνι 1 τμχ
- κριθαράκι 400 γρ
- άνηθος 1 μάτσο/α
- ξύδι 2 κσ
- λάδι 200 ml
- αλάτι -
- πιπέρι -
Νόστιμο και χορταστικό, θα αρέσει σε όλους. Υλικά 1.300 γρ. χταπόδι, καλά πλυμένο και καθαρισμένο 1 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι άκοπο (σε κόκκους) 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές, αραιωμένος σε 200 ml νερό 2 δαφνόφυλλα χυμός από 1 – 2 ζουμερά λεμόνια (ή όσο μας αρέσει) 400 γρ. κριθαράκι 1 μικρό μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος, (χωρίς τα χονδρά κοτσάνια) 2 κουτ. σούπας ξίδι 200 ml λάδι αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διάβασε τη συνταγή στο www.gastronomos.gr