125
Υλικά
- χταπόδι 1 κιλ
- καρότο 2 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- ξύδι 2 σφην
- σκόρδο 2 σκελ
- δαφνόφυλλα 4 φύλλα
- πιπέρι 15 κόκκοι
- κεδροκούκουτσα 5 κόκκοι
- μπαχάρι 5 κόκκοι
- χοντρό αλάτι 1 κσ
- ελαιόλαδο -
- λεμόνι -
- ξύδι -
- κόκκινο πιπέρι -
Ο όρος Carpaccio - Καρπάτσο αναφέρεται σε ένα Ιταλικό πιάτο, το οποίο περιλαμβάνει λεπτοκομμένες, σχεδόν διαφανείς, φέτες ωμού ή ελάχιστα μαγειρεμένου βοδινού κρέατος ή ψαριού. Καταναλώνεται καρυκευμένο με ελαιόλαδο, λεμόνι, flakes παρμεζάνας, μπαχαρικά και ενίοτε με λευκή τρούφα (μανιτάρι).Επίσης ο όρος Carpaccio - Καρπάτσο συχνά χρησιμοποιείται για να συμπεριλάβει συνταγές μαγειρεμένες. Αυτή είναι η περίπτωση, για παράδειγμα, του Carpaccio Χταποδιού. Η συνταγή περιλαμβάνει το μαγείρεμα του χταποδιού πριν από τη διαδικασία παρασκευής/ κοπής του σε Carpaccio.Προτείνω να δοκιμάσετε να φτιάξετε...
Διάβασε τη συνταγή στο www.kitchenstori.es