113
Υλικά
- χταπόδι 1000 γρ
- κρασί 0.5 κούπα/ες
- ξύδι βαλσαμικό 1 σφην
- πετιμέζι 1 κγ
- μέλι 1 κγ
- ελαιόλαδο 0.5 κούπα/ες
- φρέσκο κρεμμυδάκι 6 τμχ
- αγκινάρες 8 τμχ
Έφτιαξα το πιάτο με την παλιά παραδοσιακή συνταγή μας, προσθέτοντας μόνο μια μικρή πινελιά δική μου που δεν θα την έλεγα «δημιουργικότητα» μιας και είναι ασήμαντη. Απλά τα τελευταία χρόνια «μου πάει» στη γεύση η προσθήκη μιας ελαφριάς γλυκάδας στο χταπόδι κι έτσι ή 2-3 σταγόνες πετιμέζι ή μέλι θα προσθέσω ή αντί για κοινό ξύδι θα βάλω λίγο καλό βαλσαμικό.
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr