44
Υλικά
- χταπόδι 1.5 κιλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- ελαιόλαδο 0.25 φλ
- χυμός ντομάτας 0.5 πκτ
- δαφνόφυλλα 4 φύλλα
- μπαχάρι 1 κγ
- μαύρο πιπέρι 0.5 κγ
- σκόρδο 2 σκελ
- κύβος λαχανικών 1 τμχ
- κόκκινο κρασί 0.5 ποτ κρασ
- κρεμμυδάκια στιφάδου 10.5 κιλ
- μαργαρίνη 0.5 φλ
- βούτυρο 0.5 φλ
- κόκκινο κρασί 1 ποτ κρασ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 1 1/2 κιλό χταπόδι 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1/4 φλ. τσ. ελαιόλαδο 1/2 πακέτο συμπυκνωμένο τοματοχυμό 3-4 φύλλα δάφνης 1 κ. γλ. μπαχάρια 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι σε κόκους (προαιρετικό) 1-2 σκελ. σκόρδου ψιλοκομμένες 1 κύβος λαχανικών 1/2 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί αλάτι 1/2 ποτήρι ζεστό νερό 11/2 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου 1/2 φλ. τσ. βούτυρο ή μαργαρίνη 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί λίγο αλάτι
Διάβασε τη συνταγή στο www.e-sofia.gr