406
Ένας εξαιρετικός μεζές για συνοδεία σε ουζάκι, τσίπουρο ή μπύρα!Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το χταπόδι. Το βάζουμε ολόκληρο σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 φλυτζάνι ξύδι, 2-3 δαφνόφυλλα και μπόλικους κόκκους πιπέρι. Αποστειρώνουμε τα βάζα που θα χρησιμοποιήσουμε με το γνωστό τρόπο (όπως στη σπιτική σάλτσα ντομάτας). Βάζουμε το χταπόδι στο βάζο, προσθέτουμε ελαιόλαδο και λευκό ξύδι μέχρι να γεμίσει. Η αναλογία είναι περίπου 2 μέρη ξύδι-1 λάδι. Ρίχνουμε μπόλικο αλάτι και ρίγανη. Προσθέτουμε λίγη κάπαρη, 2 φύλλα δάφνης, μια-δυο σκελίδες σκόρδο και προαιρετικά 1-2 καυτερές πιπερίτσες.Διατηρ
Διάβασε τη συνταγή στο bettyscuisine.blogspot.com