56
Υλικά
- αλεύρι ντίνκελ 210 γρ
- αλεύρι ντίνκελ 210 γρ
- αλεύρι αμυγδάλου 80 γρ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- λεμόνι 1 τμχ
- βανίλια 1 τμχ
- γάλα αμυγδάλου 225 ml
- λικέρ 2 κσ
- ζάχαρη καρύδας 60 γρ
- μαγιά νωπή 42 γρ
- αυγά 1 τμχ
- βούτυρο 70 γρ
- ζάχαρη καρύδας 60 γρ
- κανέλα 3 κγ
- βούτυρο 60 γρ
Υλικά συνταγής
για τη ζύμη
210γρ. αλεύρι ντίνκελ τύπου 630
210γρ. αλεύρι ντίνκελ ολικής αλέσεως
80γρ. αλεύρι βολβών κίτρινης κύπερης (tigernut flour, εναλλακτικά, αλεύρι αμυγδάλου ή φουντουκιού)
μια πρέζα αλάτι
ξύσμα από ένα λεμόνι βιολογικής παραγωγής
1 βανίλια
225ml γάλα αμυγδάλου
2 κ.σ. λικέρ αμαρέττο
60γρ. ζάχαρη καρύδας
42γρ. μαγιά νωπή
1 αυγό
70γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
για τη γέμιση
60γρ. ζάχαρη καρύδας
3 κ.γ. κανέλα
60γρ. βούτυρο (ή παραπάνω)
για το γλάσο (προαιρετικά)
άχνη ζάχαρη
γάλα αμυγδάλου (λίγο)
Διάβασε τη συνταγή στο www.cooklos.gr