69
Υλικά
- κολοκυθόσποροι 130 γρ
- καρότο 8 τμχ
- σχοινόπρασο 2 κσ
- χυμός λεμονιού 100 ml
- αλάτι 1 κγ
- πιπέρι 0.5 κγ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- μέλι 1 κσ
Την πρώτη φορά που δοκίμασα αυτήν την καροτοσαλάτα ήμουν στο Παρίσι, στο Rose Bakery (46 rue des Martyrs) ένα μαγαζάκι για μεσημεριανό φαγητό πολύ προχωρημένο για την εποχή του, πολύ δηλαδή πριν το υγιεινό γίνει μόδα.
Η σημερινή λοιπόν καροτοσαλάτα νομίζω πως ισορροπεί θαυμάσια μεταξύ του νόστιμου και του υγιεινού. Έχει διαφορετικές υφές και βάθος γεύσης και θα συνοδέψει υπέροχα ένα ψητό ψαράκι ή κρέας για παράδειγμα. Αν θέλετε πιο ολοκληρωμένο γεύμα, μπορείτε να προσθέσετε και φέτα (χαμηλών λιπαρών αν προσέχετε) ή κάποιο ανθότυρο.
Η σημερινή λοιπόν καροτοσαλάτα νομίζω πως ισορροπεί θαυμάσια μεταξύ του νόστιμου και του υγιεινού. Έχει διαφορετικές υφές και βάθος γεύσης και θα συνοδέψει υπέροχα ένα ψητό ψαράκι ή κρέας για παράδειγμα. Αν θέλετε πιο ολοκληρωμένο γεύμα, μπορείτε να προσθέσετε και φέτα (χαμηλών λιπαρών αν προσέχετε) ή κάποιο ανθότυρο.
Διάβασε τη συνταγή στο foodjunkie.eu