111
Υλικά
- γιαούρτι 500 γρ
- αλάτι 0.33 κγ
- ελαιόλαδο 0.5 κσ
- σουμάκ 1 κσ
- καπνιστή πάπρικα 0.5 κγ
- μπούκοβο 1 κγ
- λεμονοθύμαρο 1 κσ
- μαϊντανός 0.33 φλ
- μέντα 5 φύλλα
- σχοινόπρασο 7 τμχ
Έβαλα λοιπόν 1,5 κιλό γιαούρτι να στραγγίξει για 3 ημέρες. Κι έτσι, ενώ είχα σκεφτεί να φτιάξω ένα σκέτο τυρί σε μασουράκι, ώστε να το σερβίρω ανάλογα με την διάθεση της στιγμής, έφτιαξα και τις τυρομπαλίτσες, τις οποίες τις λάτρεψα! Μην νομίζετε πως το τυρί που θα πάρετε θα μοιάζει με φέτα ή ανθότυρο. Φανταστείτε το σαν ένα πηκτό τυρί κρέμα, που όμως θα έχει λιγότερα λιπαρά, ανάλογα με το γιαούρτι που θα επιλέξετε.
Διάβασε τη συνταγή στο www.thehealthycook.gr