110
Υλικά
- λάδι 3 κούπα/ες
- ζάχαρη 0.5 κούπα/ες
- χυμός πορτοκαλιού 0.5 κούπα/ες
- χυμός μανταρινιού 0.5 κούπα/ες
- πορτοκάλια 2 τμχ
- κονιάκ 3 ποτ κρασ
- μπέκιν πάουντερ 1 φακ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- ζάχαρη 1 κούπα/ες
- μέλι 1 κούπα/ες
- μέλι 2 κσ
- σουσάμι 300 γρ
- καρύδια 250 γρ
Ναι λοιπόν, εδώ έχουμε μια παλιά παραδοσιακή συνταγή, από το χωριό μου την κάνει όλο το σόι,
Εδώ δεν θα δούμε σιμιγδάλι βούτυρο κλπ. αλλά λαδάκι πορτοκαλόζουμο αλεύρι, που υπήρχαν τότε στα μέρη μας.
Πολλές νοικοκυρές για να γίνουν πιο αφράτα χρησιμοποιούσαν αλουσά.( Καθαρή στάχτη, βρασμένη σε νερό, που έπειτα αφήνουμε να κατασταλάξει, και παίρνουμε το καθαρό νερό)
Στην πορεία βάλανε και οι νεότερες την πινελιά τους, χωρίς να αλλοιώσουν όμως την αρχική συνταγή.
Εδώ δεν θα δούμε σιμιγδάλι βούτυρο κλπ. αλλά λαδάκι πορτοκαλόζουμο αλεύρι, που υπήρχαν τότε στα μέρη μας.
Πολλές νοικοκυρές για να γίνουν πιο αφράτα χρησιμοποιούσαν αλουσά.( Καθαρή στάχτη, βρασμένη σε νερό, που έπειτα αφήνουμε να κατασταλάξει, και παίρνουμε το καθαρό νερό)
Στην πορεία βάλανε και οι νεότερες την πινελιά τους, χωρίς να αλλοιώσουν όμως την αρχική συνταγή.
Διάβασε τη συνταγή στο cretatrapezomata.blogspot.com