91
Υλικά
- ζυμαρικά 500 γρ
- πένες 500 γρ
- κοχύλια 500 γρ
- μπέϊκον 400 γρ
- ντοματίνια 200 γρ
- κουνουπίδι 0.5 τμχ
- μπρόκολο 0.5 τμχ
- μυρώνια 2 μάτσο/α
- μπλε τυρί 170 γρ
- ζάχαρη 1 κσ
- λευκό ξύδι 40 ml
- ελαιόλαδο 80 ml
- γάλα φρέσκο 150 ml
- πιπέρι -
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.Διαδικασία Σε μια βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι, ρίχνουμε κρύο νερό και τα στραγγίζουμε. Παράλληλα, σε μια άλλη μικρή κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ζεματίζουμε το κουνουπίδι ή το μπρόκολο για περίπου 1/2 με 1 λεπτό, ίσα-ίσα να μαλακώσει λίγο, και το στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι. Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά και χωρίς άλλη λιπαρή ουσία, για περίπου 2 - 3 λεπτά ή
Διάβασε τη συνταγή στο www.gastronomos.gr