325
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 550 γρ
- μπέκιν πάουντερ 20 γρ
- γιαούρτι κατσικίσιο 1 κεσεδάκι/α
- γιαούρτι πρόβειο 1 κεσεδάκι/α
- ελαιόλαδο 1 κεσεδάκι/α
- αυγά 1 τμχ
- αλάτι 2 τσιμπ
- ανθότυρο 150 γρ
- φέτα 150 γρ
- αυγά 1 τμχ
- δυόσμος 1 κσ
- αυγά 1 τμχ
Η ζύμη κουρού λίγο πολύ είναι η ίδια. Άλλος βάζει μαργαρίνη, άλλος ηλιέλαιο, άλλος γάλα άλλος γιαούρτι και πάει λέγοντας.
Εγώ δεν προτιμώ τα ηλιέλαια και τις μαργαρίνες, και πάντα μα πάντα τα αντικαθιστώ με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που έχουμε από την Κρήτη.
Επίσης δεν συμπαθώ τα στραγγιστά αγελαδινά γιαούρτια, προτιμώ αυτά με την πέτσα....
Παραξενιές θα μου πείτε... μπορεί!
Ελάτε να σας δείξω πως κάνω εγώ την ζύμη κουρού.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση έκανα τυροπιτάκια, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε θέλετε φύλλο κουρού. Κόστος σχετικά μέτριο.
Αρκετά εύκολη συνταγή ακόμη και για αρχάριους!
Χρόνος προετοιμασίας ζύμης: 15 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας για τα τυροπιτάκια: 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος: 25 περίπου λεπτά για μικρά μικρά τυροπιτάκια...
Εγώ δεν προτιμώ τα ηλιέλαια και τις μαργαρίνες, και πάντα μα πάντα τα αντικαθιστώ με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που έχουμε από την Κρήτη.
Επίσης δεν συμπαθώ τα στραγγιστά αγελαδινά γιαούρτια, προτιμώ αυτά με την πέτσα....
Παραξενιές θα μου πείτε... μπορεί!
Ελάτε να σας δείξω πως κάνω εγώ την ζύμη κουρού.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση έκανα τυροπιτάκια, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε θέλετε φύλλο κουρού. Κόστος σχετικά μέτριο.
Αρκετά εύκολη συνταγή ακόμη και για αρχάριους!
Χρόνος προετοιμασίας ζύμης: 15 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας για τα τυροπιτάκια: 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος: 25 περίπου λεπτά για μικρά μικρά τυροπιτάκια...
Διάβασε τη συνταγή στο cookpad.com