Το πρώτο πράγμα που μαθαίνει κανείς πάνω στη μαγειρική είναι πώς να φτιάχνει μια μακαρονάδα. Θεωρείται ένα από τα πιο …
Συνταγές από το koukfamily-cook.blogspot.com
-
koukfamily-cook.blogspot.com
-
Σχεδόν κάθε σπίτι έχει πλέον και έναν φούρνο μικροκυμάτων. Από όταν πρωτομπήκαν στη ζωή μας πριν από περίπου 15 χρόνια, …
-
Ο ηλιόσπορος είναι ίσως, το πιο δημοφιλές αλμυρό σνακ μικρών και μεγάλων. Πρόκειται για μια τροφή που διακρίνεται για την …
-
Αναπόσπαστο κομμάτι του καλοκαιριού, το νόστιμο και δροσιστικό καρπούζι, το οποίο εκτός από απολαυστικό είναι και θρεπτικό. Ας δούμε, λοιπόν, …
-
Όλοι πλέον βασιζόμαστε στους καταψύκτες για το φαγητό μας – από το να αγοράζουμε φρέσκα τα λαχανικά μας και κάποια …
-
Πώς θα διατηρήσεις τη φέτα στο ψυγείο για μήνες (χωρίς να τη βάλεις σε άλμη)
koukfamily-cook.blogspot.comby adminΗ φέτα κάνει καλό στην υγεία των οστών και βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος χάρη στα προβιοτικά που περιέχει. Για …
-
Παστέλι: Μια ελληνική συνταγή 6.000 ετών. Μειώνει τα τριγλυκερίδια και προστατεύει από πολλές ασθένειες!
koukfamily-cook.blogspot.comby adminΤο Παστέλι είναι Ελληνικό παραδοσιακό προϊόν με βάση το σουσάμι και το μέλι. Είναι γλύκισμα τονωτικό, πλούσιο σε βιταμίνη Ε, …
-
Προσοχή στον ταραμά και τα άλλα Σαρακοστιανά. Τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση δηλητηρίασης
koukfamily-cook.blogspot.comby adminΤου Ξενοφώντα Τσούκαλη, Μ.D., medlabnews.grΨωνίζοντας και τρώγοντας τα σαρακοστιανά εδέσματα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. H καλύτερη θεραπεία της τροφική δηλητηρίασης είναι …
- Results for {phrase} ({results_count} of {results_count_total})Displaying {results_count} results of {results_count_total}
-
Ζεστό κρασί, για τις κρύες μέρες του χειμώνα, για το κρύωμα, το μπούκωμα, τον βήχα
koukfamily-cook.blogspot.comby adminΟ κρύος καιρός, σας κάνει να θέλετε σούπες, ζεστά ροφήματα και ζεστό περιβάλλον. Ένα πολύ καλό ρόφημα είναι το ζεστό κρασί. …
-
Τι να προσέξετε όταν αγοράζετε κρέας, πουλερικά, γαλακτοκομικά και προϊόντα ζαχαροπλαστικής την περίοδο των εορτών
koukfamily-cook.blogspot.comby adminΓια την καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών, ειδικότερα κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο ΕΦΕΤ έδωσε στη …
-
Γιατί δεν πρέπει παραβράζετε ή να βράζετε δεύτερη φορά το ήδη βρασμένο νερό
koukfamily-cook.blogspot.comby adminΣε όλους μας μπορεί να συμβεί να βάλουμε λίγο νερό να βράσει για να φτιάξουμε κάτι (τσάι, μακαρόνια κλπ) και …
-
Αγοράσατε τα φρούτα και τα λαχανικά της εβδομάδας… ναι μεν πήρατε από λίγα αλλά μαζεύτηκαν στο σύνολο πολλά. Τα ξεχωρίσατε, …
-
Μια ανάρτηση που απευθύνεται κυρίως στους άντρες, αλλά καλό είναι να την έχουν υπόψιν και οι νοικοκυρές γιατί σίγουρα έχουν …
-
ΠΡΟΣΟΧΗ με τα αυγά. Αυτοί οι κρόκοι σας φαίνονται ίδιοι; Δείτε γιατί…
koukfamily-cook.blogspot.comby adminΤα περισσότερα από τα αυγά που αγοράζουμε στο εμπόριο προέρχονται από κότες που περνούν 24 ώρες την ημέρα κλεισμένες μέσα …
-
Πώς να φτιάξετε προζύμι από τον βασιλικό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού- το θαύμα και οι παραδόσεις
koukfamily-cook.blogspot.comby adminΕκτός από τη γιορτή του Σταυρού, και την Μεγάλη Εβδομάδα φτιάχνουν προζύμι οι θρησκευόμενες νοικοκυρές. Η μητέρα μου θυμάται ακόμη …
-
Για τα παντζάρια:Κόβουμε τους βολβούς (τα γουλιά) απο τα φύλλα τους. Καθαρίζουμε τα φύλλα και τα πλένουμε καλά.Τους βολβούς τους …
-
Πώς να φτιάξετε το δικό σας ρόφημα με ρίγανη: Βράστε για λίγα λεπτά ένα κουταλάκι του γλυκού ρίγανη σε ένα …
-
Τα κυριότερα μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία που περιέχονται στο ταχίνι είναι το ασβέστιο, ο φώσφορος, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος και …
-
Το μέλι καταναλώνεται στην αρχική μορφή παραγωγής του και αποτελεί εκτός από το ιδανικό φυσικό γλυκαντικό και μια εξαιρετική φαρμακευτική …
-
Το καρπούζι είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πλέον αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού, το οποίο δικαίως έχει λάβει το χαρακτηρισμό …