Λίγο να ξεφύγει η προσοχή μας απ’ το λάδι που βάλαμε στη φωτιά, κάποια δευτερόλεπτα μερικές φορές, κι αυτό αρχίζει …
Συνταγές από το www.pandespani.com
-
www.pandespani.com
-
Αυθεντική πολίτικη, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με σκόρδο σε ρυθμιζόμενη αυθάδεια, ώστε η έντασή του να ακούγεται ευχάριστα. Κορυφαία γεύση από παλιά …
-
Αξιοποιώντας τα κεφάλια και κελύφη γαρίδας ή καραβίδας ή άλλων οστρακόδερμων, που συνήθως πετάμε, γίνεται εύκολα ένας νοστιμότατος ζωμός που …
-
Ένα κλασικό, ελληνικό φαγητό, το φινετσάτο λεμονάτο μοσχάρι στα καλύτερά του. Είναι υπόξινο ή ρυθμιζόμενα ξινό (κατά πως μας αρέσει) …
-
Το τσίλι κον κάρνε (ισπανικά «τσίλι με κρέας») είναι ένα πικάντικο πιάτο με κρέας ή, συνήθως, με ραγού κιμά, μπαχαρικά, …
-
Ένα πιάτο για τον βασιλιά, πολύ ξεχωριστό και ντελικάτο. Μοσχαρίσια γλώσσα, μαριναρισμένη για δέκα μέρες, βρασμένη στη συνέχεια και σερβιρισμένη …
-
Χωρίς το παραδοσιακό μέλωμα, εύκολα, υπέρ τραγανά μελομακάρονα με μπίρα που σιροπιάζονται κυριολεκτικά στον αυτόματο, ανατρέποντας τους κανόνες. Τελεία. Αυτός …
-
Το σχήμα προϊδεάζει για τάρτα, γεύση και υφή δηλώνουν κέικ. Αυτό είναι ένα αμφίσημο κέικ-τάρτα, διαφορετικό από την πλειονότητα της …
- Results for {phrase} ({results_count} of {results_count_total})Displaying {results_count} results of {results_count_total}
-
Έτσι, τονίζεται το καρύδι, ο κλασικός παρτενέρ αυτών των γιορταστικών ελληνικών γλυκών, τα οποία έχουν την τιμητική τους την περίοδο …
-
Η πολέντα είναι ένα βασικό, πολυμορφικό φαγητό, ένας πυκνός χυλός φτιαγμένος από χοντροτριμμένο καλαμποκάλευρο, που η πρόσφατη (ξεχασιάρα ή αδαής) …
-
Το κοτόπουλο με μανιτάρια του κυνηγού είναι ένα γαλλικό πιάτο με διαχρονικό στυλ και εκπληκτική, μεστή νοστιμιά, η οποία προκύπτει …
-
Στην γαλλική κουζίνα η ντεμί-γκλας (demi-glace) είναι η πιο πλούσια, συμπυκνωμένη σάλτσα από σκούρο ζωμό κρέατος, με πυκνή ζελατινώδη υφή. …
-
Μια παλιά συνταγή της Θράκης συνδυάζει αργοψημένα ρεβίθια με κόκαλα μοσχαρίσια και το μεδούλι τους για να δώσει μια διαφορετική …
-
Το μοσχάρι σοφιγάδο είναι ένα μοναδικό πιάτο της Λευκάδας, με τρυφερό, σιγομαγειρεμένο κρέας μέσα σε πλούσια, αρωματική, γλυκόξινη σάλτσα με …
-
Αλμυρές μπουκιές, μπουκίτσες – κυριολεκτικά ως προς το μέγεθος – με γεύση καρότου και με μπαχαρικά στοιχεία το κύμινο και …
-
Απαιτούν ελάχιστα υλικά και η παρασκευή τους είναι πανεύκολη. Είναι η πλέον διάσημη (και εμπορική), αυτή που χρησιμοποιείται και στα …
-
Θρεπτική, γευστική, με πυκνή υφή, ευχάριστα πράσινη και διπλά απολαυστική μ’ ένα διαφορετικό κρεμώδες τυρί να λιώνει μέσα της. Αυτή …
-
Σας αρέσουν τα γλυκά κουταλιού; Αν ναι, θα ενθουσιαστείτε μ' αυτό το πολύ μυρωδάτο γλυκό φράπα ή πόμελο ή παμπιλόνι, …
-
Εύκολο, γρήγορο, υγιεινό, ζουμερό, νόστιμο, καθαρό, μίνιμαλ. Ο ορισμός της ελληνικότητας στο ψητό ψάρι, στην απλούστερη και συνάμα αυθεντική σύνθεση. …
-
Αυτό είναι το πιο εύκολο, γρήγορο, αφράτο, αρωματικό κέικ λαδιού με καρύδια και σταφίδες, χωρίς αυγά, χωρίς μίξερ. Έτοιμο σε …