Στραπατσάδα… μεσογειακή
Αυτή είναι μια εκδοχή στραπατσάδας που εμπνεύστηκα μόνη μου μια μέρα που ήθελα να φτιάξω στραπατσάδα σαν κυρίως γεύμα…
Αυτή είναι μια εκδοχή στραπατσάδας που εμπνεύστηκα μόνη μου μια μέρα που ήθελα να φτιάξω στραπατσάδα σαν κυρίως γεύμα…
Όλοι γνωρίζουμε την στραπατσάδα ή τα καγιανά και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, αυτή εδώ η εκδοχή δεν περιέχει φέτα (αν …
Μια ελαφριά εκδοχή της στραπατσάδας. Νόστιμη, πανεύκολη και υγιεινή!
Στραπατσάδα με σπανάκι και κοτόπουλο, μια συνταγή νόστιμη και πρωτότυπη! Υλικά 400 γραμμ. στήθος κοτόπουλο (κομμένο σε μεγάλα κυβάκια)1/2 κιλό …
Χρησιμοποιήθηκαν : 300 γραμ. φρέσκα μανιτάρια, 2 πιπεριές κέρατο πράσινες, 1 μεγάλη πατάτα, 1 μικρό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό, και λίγα …
Το φαγάκι αυτό είναι πικάντικο όσο πρέπει ώστε να μην ενοχλεί και έχει πλούσια αρώματα. Εμείς το τρώμε όχι μόνο …
Στραπατσάδα με λευκή μελιτζάνα είναι η κοσκοσέλα, που απαντά σε διάφορα κυκλαδονήσια με παραλλαγές
Δεν πετάμε τίποτα. Ούτε τη χωριάτικη, εννοείται, την οποία μεταποιούμε σε νοστιμότατο καγιανά. Υλικά 2 γεμάτα φλιτζ. τσαγιού χωριάτικη σαλάτα, …
Πλένουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε [εγώ δέν τις ξεφλουδίζω ποτέ και γίνετε υπέροχο].Βάζουμε σε κατσαρολάκι τις ντομάτες και μαγειρεύουμε …
Εύκολο, νόστιμο και… «χαμαιλεοντικό» φαγητό η στραπατσάδα (βλ. και καγιανάς), φτιάχνεται με τα ζαρζαβατικά κάθε εποχής, με ή χωρίς τυρί, …
Το φινετσάτο λαχανικό φινετσάτα μαγειρεύεται… Υλικά 15 φρέσκα σπαράγγια, λευκά ή πράσινα, καθαρισμένα (κάντε κλικ εδώ για να δείτε πώς …
Καλοκαιρινό αγαπημένο φαγητό
Λίγος ο κόπος, μεγάλη η απόλαυση… Υλικά 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες (ή 1½ κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια) 1 κρεμμύδι ξερό, σε …
Φαγητό εύκολο, γρήγορο, ελαφρύ (ιδανικό και για καλοκαίρι) και νόστιμο. Σερβίρεται σαν κυρίως πιάτο ή ορεκτικό, μόνο του ή πάνω …
Τελικά είναι πιο καλό απ’ ότι ακούγεται . . .
Μια διαφορετική στραπατσάδα, πλούσια και μερακλίδικη, που σηκώνει μπίρα.
Συνταγή από διαγωνισμό του Γαστορονόμου Υλικά 6 αυγά 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 πράσινη πιπεριά κέρατο 1 πιπεριά Φλωρίνης 1 …
Ένα νοστιμότατο φαγάκι με ντοματούλα για τους λάτρεις του ούζου, τέλειος και πανεύκολος μεζές.
Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.Βάζουμε ένα τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε …
Η αγαπημένη ομελέτα του καλοκαιριού. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο δυόσμο.